HVORDAN IDOL AUDITION EGENTLIG FUNGERER

Gjennom årene  har jeg vært på en del auditioner, og har blitt overrasket over hvordan de egentlig fungerer.Det er masse som skjer, som du ikke får med deg på tv! Det jeg forteller om her, er i hovedsak Idol, siden det var de som overasket meg mest, men generelt gjelder dette alle tvshowene. 
* Mine meninger i dette innlegget er kun mine meninger, jeg sier ikke at alle opplevde auditionen likt. 

1. PRECAST 
Før du i det hele tatt får komme foran dommerene det året, blir du kalt inn til en precast. 
Det vil si at alle som melder seg på, må ha en audition foran mennesker som jobber med showet.Du får en mail som informerer deg om alt. De forteller deg at du burde "dress to impress", være fobredt på hva du skal synge, ha to sanger klare og ta med mat og drikke siden du kanskje må vente lenge før du kommer inn. Hvis du kommer videre fra precast til hovedaudition, må du ha på deg de samme klærne, på grunn av filming. 
Det vil si at alle du ser på TV, har blitt godkjent av produksjonen. 

Alle opptak blir også gjort her.
Det vil si at køen foran bygget auditonen er i, er køa for precasten,
ikke hovedauditionen med dommerene. Programlederen og tv-teamet gjør alle opptak her, det du ser på TV. Programlederen som sier velkommen til showet og byen, og eventuelle intervjuv med deltagerene i køen. 

* På Idol var dette nesten et mareritt. 
Vi fikk beskjed om at 08.30 på precast-dagen, ville de åpne dørene. Det var tidlig på morgenen i Trondheim, så det var kjempekaldt! Da vi fikk vite at vi kunne komme inn, fikk vi beskjed om å komme ut igjen, for vi skulle bare filme at folk løp inn. Grunnen til at vi måtte vente, var fordi TV-teamet skulle ta opptak. Men alt føltes veldig falsk og manipulert. 

Under alt dette, tok tv-teamet deltagere ut av køen for å komme inn å registrere seg for auditonen.I utgangspunktet er ikke dette en dårlig ide, det får dagen til å gå fortere. MEN de tok helt randome folk, ikke de som sto fremst i køen og  hadde ventet lenger, men folk som kanskje akk hadde kommet, eller sto lengre bak i køen. 

2. AUDITIONEN I SEG SELV 
Etter du har registrert deg, er det bare å vente.
Du blir ropt opp i små grupper, etter registreringsnummer du fikk. Du blir da vist til hvor auditionrommene er. Det kan være opptil flere rom, med minst to "dommere" i hvert rom. Du sitter utenfor rommet du skal inn i, og venter på tur.

Da du kommer inn, blir du møtt av to (forhåpentlig) blide dommere, som snakker først litt først, før du kan begynne. De filmer også denne auditionen, slik at de kan huske deg, eller vise til produsentene hvis de er i tvil om de skal sende deg videre. Dette er ikke auditionen du ser på TV. 

Kommer du videre fra disse, blir du sendt til produsentene. Det vil si du må på minst 2 auditioner  før du kommer til dommerauditionen du ser på TV. Det er de som bestemmer om du kommer dit, eller ikke. 


* Ventetiden var veldig kort hos meg da jeg først kom igang! 
Jeg har lært "Dress to Impress" mener MYE. Jeg kledde meg fint, hadde på meg min fine parykk, bare for å få oppmerksomhet rundt meg som person, og bli husket. Det er viktig at du er en person tv-teamet, eller dommerne husker, bare da har du kommet langt! 

Da jeg var ferdig med å synge, var disse to menneskene ganske usikker på hva de ville.De snakket mye til hverandre, før de til slutt fant ut at de skulle sende meg til det neste rommet for å få en ny vurdering. 

Det betydde gå ut igjen, og vente på nytt. Da det var min tur igjen, kom jeg inn til to supre mennesker, som ble veldig nysgjerrig på meg på grunn av utseendet. Jeg sang igjen, og disse var hellig overbevist om at jeg skulle videre. Men den beste selvfølelsen i verden, gikk jeg og ventet foran rommene til produsentene. Jeg kom inn, møtte produsentene og sang. De var ganske ålreite mennesker, og var kjempehyggelige.
Men den eneste tilbakemeldingen jeg fikk fra dem var: "vi er ikke sikre på hva det er, men du kommer ikke videre". 

Slik så jeg ut den dagen, #selfie lolomgserr 


3.KONKLUSJON 
For meg var dette en utrolig merkelig opplevelse.
Det å stå i et rom med to mennesker du ikke kjenner, ha de dømme deg ikke bare på om du synger fint, men hvordan du ser ut,  og hvor de kan putte deg i en boks på showet. Jeg hørte mye "ååh, men med den stilen kan hun synge slike sanger" og "kan hun synge en slik sang som dette? hun ser jo sånn ut". 
Det var frustrerende, siden de dømte meg kun etter utseende. Jeg fikk noe tilbakemelding på sangstemmen min, men det var generelt "du er flink" så rett tilbake på utseende og stil. 

Jeg fikk også tilbakemelding på sangvalget, som jeg synes er hysterisk morsomt. Jeg sang "New Divide" av Linkin Park, acapella. Da jeg var ferdig, sa de: "Merkelig at du synger rock, siden dette er en popkonkuransse" og "synes dette var rart, vi ser etter pop". 

Jeg trodde at så lenge sangen du velger viser hvor god du er til å synge, så betyr ikke sjangeren så mye? Det er vist feil. De vil vel kun høre en soft versjon av "Radioactive" og cover av "I see Fire" (belive me, det var nesten BARE de to sangene jeg hørte folk øve på).  

Når jeg da så på showet, var det mange som sang rock, country og jazz. Det syntes dommerene var kult, og jeg sitter der som et spørsmålstegn. Så jeg ble dømt på utseende og sangvalg. Var på audition 3 ganger, fikk ikke noe gode tilbakemeldinger, og ikke komme videre. 

Alt i alt var det utrolig gøy opplevelse, men det var tilbakemeldingene jeg hadde et probleml med. De kunne bare rett fram si "du er ok, men du er ikke hva vi ser etter i showet", eller "din stemme passer ikke showet vi vil lage" eller rett og slett " du er for dårlig". Ærlig tilbakemelding og et "nei" kan jeg takle, null problem! 

Men, til alle  dere som kom videre, gratulerer! 

Ble mye snakking, men håper du kanskje lærte noe du ikke viste! 
Ha en bra dag! 

#Idol #Audition #musikk #TV 
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kvitt

Kvitt

22, Trondheim

Kvitt som snø. * * * Youtube: https://www.youtube.com/user/HeidiMB93 Instagram: Elementory

Kategorier

Arkiv

hits